Pulse, de nieuwe LVT-vloer van Quick-Step, in primeur in de winkels met het Tintto-kwaliteitslabel

Quick-Step koos de winkels met het Tintto-kwaliteitslabel uit om - na de succesvolle lancering op Batibouw 2016 - de revolutionaire vinylvloer in primeur voor te stellen aan de consument. 

De nieuwe collectie Pulse van Quick-Step is de vloer van de toekomst. De luxe vinylcollectie die door revolutionaire technieken nog nooit zo realistisch leek, is de meest praktische designvloer in de markt. Slijtvast, watervast, warm, geluiddempend, net zo mooi als hout en bovendien ftalaten-vrij geproduceerd. Iedereen kon kennis maken met deze nieuwe vinyl vloer tijdens Batibouw 2016 op de stand van Quick-step en was hierover zeer enthousiast.

Esthetisch blijven we fan van hout. De looks van het warme materiaal zijn favoriet op de vloer, maar de vraag vandaag de dag gaat verder. We verwachten ook op het gebied van comfort en praktische eigenschappen meer van onze vloeren. Quick-Step ontwikkelde daarom een nieuwe generatie vinyl die aan alle praktische wensen voldoet, maar ook esthetisch niet onder doet voor echte houten planken.

Authenticiteit

Authentieke materialen scoren nog altijd hoog, maar er is een nieuwe beweging gaande. Fake nestelt zich tussen de volledig geaccepteerde, veel geziene en zelfs stijlvolle opties. Moderne technieken maken het mogelijk om kwetsbare, prijzige of moeilijk toe te passen materialen heel realistisch na te maken, met bijkomende praktische eigenschappen. Het geeft designers ook de kans om materialen op een nieuwe manier toe te passen, waar dat met het origineel niet mogelijk was. Een voorbeeld hiervan is de zwarte gebrande vloer Impressive Burned planks van Quick-Step Laminate. Hierdoor is het mogelijk een design van zwart gebrand hout op de vloer te creëren, terwijl dat met het echte materiaal onmogelijk te realiseren zou zijn.

Passende structuren

Quick-Step ziet al langer de kansen die deze tendens met zich mee brengt en het designteam laat zich op creatief vlak geen beperkingen meer opleggen. Een nieuwe productie-unit die deze zomer geopend werd, tilt de realisatie van mooie imitatieproducten naar een hoger niveau. Hier wordt de nieuwe vinylcollectie Pulse geproduceerd: planken van vinyl met verschillende houtdessins en passende structuren. De extra lange en brede planken kennen veel variatie in de houttekening, waardoor op de vloer het natuurlijke effect van een houten vloer ontstaat. Een bijpassende houtstructuur verzekert de authentieke look én feel van echt hout.

De voordelen van Quick-Step LVT

  • 100% waterproof

  • Slijtvast

  • Voelt warm aan

  • Geluiddempend

  • Realistisch design door nieuwe productiemethode – plank-effect, passende structuren, v-groef

  • Ftalaten-vrij geproduceerd

Trendgevoelige nieuwe collectie

De nieuwe collectie Pulse bevat 20 designs die afgestemd zijn op de laatste trends in het interieur. Eik blijft favoriet voor onze vloeren, maar na de Scandinavische designgolf is ook den niet meer weg te denken uit onze interieurs. Enerzijds blijft de perfecte look populair. Egale eiken planken die een rustige basis en strak geheel vormen, zoals het lichte Pure blush oak. De ideale basis voor een Scandinavisch of klassiek interieur.

 

Anderzijds zijn er de imperfecte bewerkingen, zoals het rauwe Sundown pine, die goed passen in industriële lofts of landelijke interieurs. Hout met een vintage look wordt veel gevraagd nu een verhaal en persoonlijkheid belangrijker zijn geworden in onze woningen. 

Tips & tricks

Een Scandinavisch interieur, hoe bereik je dat?

Een fris en licht interieur met grafische elementen en  kleurrijke accenten. De Scandinavische look is een interieurtrend die we al een tijdje...

Nieuw in ons assortiment: de click-vinyl van tin2wall

Samen met de collega's van Tintto selecteerden wij de 4 mooiste dessins uit één van de meest vooraanstaande Europese collecties in click-vinyl. Deze prachtige tin2floor-...